Mühendis çiftten çok amaçlı dron

Kocaeli’de Mühendis Çift, Çok Amaçlı Dron Geliştirdi

Kocaeli’de mühendis çift, geliştirdikleri çok amaçlı dron ile afet müdahalelerinde yeni bir dönemi başlatıyor. Aydınlatma, yıkama ve yangın söndürme gibi birçok işlevi tek cihazda birleştiren sistem, oteller ve kamu binaları için kiralanabilir hale getirildi.

Melih ve Pelin Biçer Çifti

Kocaeli’de Melih Biçer (25) ve eşi Pelin Biçer (23) tarafından kurulan firma, Bilişim Vadisi’nde yer alan merkezinde yüzde 60 yerlilik oranıyla çok amaçlı endüstriyel dron üretimi yapıyor. Firma, 6 Şubat depreminin ardından yaşanan aydınlatma eksikliğinden ilham alarak geliştirdiği genel maksatlı dron ile geceyi adeta gündüze çeviren aydınlatma sağlayabiliyor. Ayrıca aynı dron ile yangın söndürme ve yıkama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

Melih Biçer’den Açıklamalar

Melih Biçer, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Uzay Bilimleri Mühendisliği’nde son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Bilişim Vadisi Teknopark’ta firmamızın genel merkezi var. Teknopark bünyesinde geliştirdiğimiz cihazlarımızda genel maksatta işe yarayabilen bir dron geliştirdik. Deprem afeti sırasında yaşanan aydınlatma eksikliği bizi üzdü. Bu yüzden 350 bin lümenlik aydınlatma dronları geliştirdik. Bu dron, aydınlatma, yıkama ve söndürme işlemleri yapabiliyor. Şu anda 4 farklı pod geliştirdik: yıkama, aydınlatma ve söndürme.

Yüksek Binalarda Müdahale

Özellikle hastane ve otel gibi yüksek binalarda yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirmek için söndürme podları geliştirdik. Binalara kira yöntemiyle bu hizmeti sunmayı planlıyoruz. Vatandaşlardan, konakladıkları otellerde bu tür bir güvenlik altyapısının olup olmadığını sormalarını rica ediyoruz.

Genel Maksat Dron

Genel maksat dronlar geliştirdik. Bu dronlar, 350 bin lümenlik aydınlatma kapasitesine sahip ve aynı zamanda yangın söndürme özellikleri bulunuyor. Bu dronlarla gece aydınlatma, yangın söndürme ve dış cephe temizleme gibi işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Pelin Biçer ve Dronlar

Pelin Biçer, üniversite yıllarında dron geliştirmeye başladıklarını ve şimdi aydınlatma dronları üzerine çalıştıklarını belirterek, “Şu an Türkiye’de online satış kanallarında yerli ve endüstriyel drone üreten tek firmayız. Başka yapan herhangi bir firma yok. Aynı zamanda afet dronları üzerine de çalışıyoruz” dedi.

Related Posts

Dünya’nın kalbinde şaşırtıcı buluş! Yerin derinliklerindeki yeni keşifler

Dünya’nın derinliklerinde, yerkabuğunun hemen altında yer alan manto katmanında, bilim insanlarını şaşırtan bir gerçek gün yüzüne çıktı: Katı haldeki kayalar, sıvı gibi çok yavaş ama sürekli bir şekilde akıyor. Bu akıntılar, kıtaların hareketinden …

Bir Gmail hesabınız varsa, Google bu değişiklikleri en kısa sürede yapmanızı tavsiye ediyor!

Google ve Morning Consult işbirliğiyle yapılan araştırma, 2024’te Amerikalı Gmail kullanıcılarının %60’tan fazlasının kimlik avı amaçlı e-postalarla hedef alındığını ve bu kişilerin üçte birinin veri hırsızlığına uğradığını ortaya koydu.

Sude Bay Polonya’da üçüncü oldu

Polonya Şampiyonası’nda mücadele eden milli golfçü Sude Bay, kızlar kategorisinde 3’üncü sırayı aldı.

WhatsApp sonunda o özelliğe kavuşuyor: Telefon numarası paylaşmanıza gerek kalmayacak

WhatsApp, yakında yayınlayacağı bir güncelleme ile konuşmalarda numaranızı gizleyerek, sadece kullanıcı adıyla sohbet etmenize olanak sağlayacak.

Müzik dinlerken tüylerin diken diken oluyorsa, beynin diğer insanlardan farklı çalışıyor olabilir

Müzik dinlerken bir anda vücudunuzun ürperdiğini, tüylerinizin diken diken olduğunu hissediyorsanız yalnız değilsiniz. ‘Frisson’ adı verilen bu his, beyninizin hem duygusal hem fiziksel düzeyde derin bir tepki verdiğini gösteriyor.

Türkiye, elektrikli araç satışlarında dünya çapında ilk 10’a girdi

Türkiye, elektrikli araç satışlarındaki ivmenin artmasıyla son 1 yılda dünyada en fazla elektrikli araç satılan 10 büyük pazardan biri haline geldi.